U bent hier

Theatervoorstelling "Oorlogsgeheimen" op 11 maart in De Wieksjlaag

Vrijheid is niet vanzelfsprekend...
In de periode najaar 2019/voorjaar 2020 vieren we dat we 75 jaar geleden bevrijd werden.
Tegelijk herdenken we dat er 75 jaar geleden, tussen 1940 en 1945, 5 jaar lang een einde kwam aan de vrijheid in ons land.
 
Kinderboekenschrijver Jacques Vriens schreef daar in 2007 het prachtige boek Oorlogsgeheimen over.
In 2012 werd dit boek bewerkt tot een met 5 sterren bekroonde jeugdtheatervoorstelling met bijpassend educatiemateriaal.
Deze theatervoorstelling wordt op woensdag 11 maart in gemeenschapshuis “De Wieksjlaag” gehouden, aanvang 11.00 uur.
De voorstelling is speciaal voor alle groepen 6-7-8 van basisscholen. Ook (groot)ouders zijn van harte welkom. De entree is € 5,00.

“Oorlogsgeheimen” gaat over geheimen, helden en angsten. Over vriendschap, liefde en herinneringen. Naar het bekroonde boek van Jacques Vriens.

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.

Tuur denkt vaak terug aan de oorlog, aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…