U bent hier

Nieuw ontwerp voor rotonde Beringe

Fietsers en voetgangers die oversteken op de rotonde in Beringe, voelen zich vaak niet veilig, merkte dorps-coöperatie Steingood uit Beringe. Provincie Limburg en gemeente Peel en Maas gingen daarom woensdag 5 juli in gesprek met Steingood.De gemeente heeft nu opdracht gekregen een nieuw ontwerp te maken voor de rotonde, zodat die veiliger wordt.

De rotonde verbindt de Beringse Kanaalstraat met de Meijelseweg en de provinciale weg N275. De verantwoordelijken voor de provinciale en gemeentelijke wegen, gedeputeerde Eric Geurts van Provincie Limburg en wethouder Arno Janssen van gemeente Peel en Maas, brachten daarom een bezoek aan de rotonde in Beringe.

“Ter plekke hebben wij als werkgroep overleg gevoerd met hen. Alle partijen erkennen de
gevoelens van onveiligheid op deze rotonde”, aldus Peter van Horen, voorzitter van de werkgroep Veiligheid van dorpsoverleg Steingood uit Beringe. Gedeputeerde Eric Geurts heeft de
gemeente gevraagd een ontwerp te maken zodat wordt voorkomen dat auto’s en vrachtwagens zich op de rotonde vermengen met fietsers en voetgangers.

Bij het dorpsoverleg komen al jaren meldingen binnen van mensen die het vervelend vinden om te rotonde over te moeten steken. “Sinds deze rotonde er staat, voelen veel fietsers en voetgangers zich er niet veilig”, vertelt Van Horen. “Helaas zijn er in de loop der jaren ook al meerdere ongelukken gebeurd. Onze werkgroep heeft daarom aandacht gevraagd voor de signalen uit het dorp bij de provincie en de gemeente.”

Gemeente Peel en Maas heeft beloofd na de zomervakantie een nieuw ontwerp van de rotonde te hebben dat ze kan voorstellen aan de provincie. De kosten voor het aanpassen van de rotonde komen voor rekening van Provincie Limburg en gemeente Peel en Maas. Ook worden op korte termijn maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren, aldus Van Horen. “Denk hierbij aan een andere signalering, met bijvoorbeeld ledverlichting, voor voetgangers die willen oversteken.

Dit is een artikel uit de Hallo 13-07-2017 van de redactie