U bent hier

Steingood

Dorpscoöperatie “Steingood” is op 31 december 2013 opgericht. Doel van de coöperatie is om jou als inwoner van Beringe zelf mee te laten beslissen over veranderingen in je eigen leefomgeving. Zodat iedereen hier lekker en lang kan wonen en recreëren. Denk hierbij aan het gebruik van gebouwen, maar ook aan het aanbieden van diensten, zoals het eetpunt en de inloopmiddagen voor senioren. 

Op dit moment zijn we als dorpscoöperatie bezig met:

- Deel de Zon
- Zonnepark de Schorf                
- Bouwplan Groene Pijl
- sociale coöperatie w.o. "Beringe Thoes", Hulp bij Huishouden, collecte goede doelen, klusgroep
- Belevingsplein
- Regio Lab
- Veilig Beringe
- ‘t Dierenweike, feestverlichting, kermis
- communicatie naar leden

We zijn er trots op dat door onze inzet Beringe een eigen huisarts en fysiotherapeut heeft. Verder hebben wij ons sterk gemaakt voor Buurtzorg.

Hulp nodig?

Je hebt als inwoner, vereniging of bedrijf een goed idee voor de Beringse gemeenschap. Maar hoe pak je dit aan? Dorpscoöperatie Steingood kan je ondersteunen met bijvoorbeeld het maken van een stappenplan en wegwijs maken bij de gemeente. Neem vrijblijvend contact op.

Doe mee!

Als enthousiaste groep vrijwilligers kunnen wij altijd hulp gebruiken. Jouw expertise en ideeën zijn zeer welkom. Bijvoorbeeld bij het oplossen van hulpvragen van verenigingen, stichtingen en bedrijven. 

Steun ons

Als Steingood willen we er zijn voor álle inwoners van Beringe. We vinden het dan ook belangrijk dat initiatieven steun krijgen van zo veel mogelijk Beringenaren. Je kunt je steun aan Stiching Steingood kenbaar maken door gratis lid te worden. Hoe meer leden, hoe meer kans van slagen. Als lid word je op de hoogte gehouden via mail en elk jaar organiseren we een kerstborrel. Bel 077-306 0151 of mail naar steingood@infoberinge.nl

Samen kunnen we stappen maken voor Beringe.

Dorpscoöperatie “Steingood” Beringe u.a.

Bestuur:
Thijs Rutten - voorzitter a.i.
Marita van Velthoven - penningmeester
Bert Coppelmans
Johan Theeuwen
Marion Backus
Johan Driessen

Secretariaat:
Sjaan van Horen

Ondersteunende leden:
Ans Peeters - dorpsondersteuner
Anja Hendrix - ambassadeur RABO
Suzanne Sonnemans-Aarts - communicatie

Lid van Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL), Spirato (steunpunt voor gemeenschapsaccommodaties) en de duurzaamheidscoöperatie Gloei.

Kanaalstraat 94, 5986 AH Beringe
tel.077-3060151
steingood@infoberinge.nl
Bank NL98 RABO 0152 0682 95
KvK 59609893
BTW NL8535.68.297.BO1

De coöperatie heeft gekozen voor een zogenoemde uitgesloten aansprakelijkheid, het risico voor de leden is daardoor minimaal.